الجمعة، 5 يوليو 2013

طـريقـة عمــل الكشــرى المصــرى

المقاديـــر

2 كوب أرز
كوب عدس بجبه مسلوق نصف سلقه
نصف كوب مكرونه عقل صغيره مسلوقه
كوب الا ربع شعريه
نصف كوب حمص الشام مسلوق
2 بصله شرائح محمره فى الزيت
مقدار من صلصة الطماطم مسبكه بالزيت والثوم



الطــريقــــه


تحمر الشعريه قليلا فى الزيت ويضاف اليها الارز وقبل ماتتشرب ونهدى النار نضيف العدس المسلوق نصف سلقه ونظبط الملح حسب الرغبه

بيستوى عاااادى زى الارز على نار هاديه

عند الغرف بنحط الكشرى عليه قليل من المكرونه والحمص والبصل المحمر وصلصة الطماطم اللى عملناها وممكن نضيف عليها شطه حسب الرغبه

طريقة عمل دقة الكشرى سهله جدااااا
لو عندك زجاجه مياه صغيره فاضيه او برطمان فاضى بتحطى نصف كوب ماء على ربع كوب خل وملعقه ثوم مفروم وملح وشطه وبترجى الزجاجه جيدا

وتاخدى منها على الكشرى عند التقديم حسب الرغبه

وبالهنـــا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

Fixed Menu (yes/no)